Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Här håller omvärlden på att förlora en gyllene möjlighet.

Krönikor · Publicerad 00:00, 17 nov 2017

Vad ska vi göra med världen? Vad kommer att ske i Syrien efter att IS har besegrats och president Assads terrorvälde eventuellt välter? Vilka visioner finns för fredlig samexistens mellan folk i världen? Inte alls. Debatten gäller enbart vad vi ska göra åt symptomen av problemet – flyktingströmmar.

Varför flyr människor? Man flyr från terror, krig och ofrihet. Man flyr också från fattigdom, som ofta är resultatet av det förstnämnda. Vad flyr man till? Man flyr nästan bara till fria, demokratiska samhällen. Väldigt få söker asyl i Ryssland, utan man söker sig till Västeuropa och Nordamerika.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...