Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

En kyrka som skäms för evangeliet får inte se dess kraft till frälsning.

Krönikor · Publicerad 00:00, 7 maj 2018

Hur ska den kristna församlingen presentera sitt budskap? Det är en stor utmaning att hitta det rätta tonläget, anslaget, för att nå fram till människor som ännu inte är troende eller vana kyrkobesökare. I en tid präglad av andligt sökande är det givetvis högaktuellt att försöka forma ”sökarvänliga gudstjänster”.

Men ibland blir jag betänksam, då det känns som om vi inte riktigt vågar stå för vårt budskap. Det vittnar inte om att vi tar det andliga sökandet på allvar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...