Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Du glömde familjen, Stefan Löfven!

Krönikor · Publicerad 11:51, 9 jul 2018

Han har gjort det igen. Lyft fram familjen så där lite i förbifarten. När statsminister Stefan Löfven under torsdagskvällen talade i Almedalen hamnade fokus först på den skyddsvärda demokratin. Sedan, innan de klassiskt socialdemokratiska fokusområdena skola, vård och omsorg, dök den upp: familjen.

Bryggan dit är intressant. Löfven berättar om sin start i livet, om att han lämnades bort och blev ett fosterbarn. Att han hade kunnat bli bitter, arg och ensam. Men nu blev det inte så – varför? Familjen. Gemenskapen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.