Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Det är mitt i mörkervandringen som man ser ljuset.

Krönikor · Publicerad 00:00, 18 dec 2017

"Men natten skall vika där ångest nu råder", är inledningen när den kommande fredsfursten proklameras av Jesaja, i kapitel 9. Beskrivningen av att ett barn skulle födas och bli lösningen för en hel värld har blivit så förknippad med julfirandet att vi inte associerar texten till den vardag som ursprungligt adresseras.

Tillståndet som dominerar sammanhanget där Jesus träder in karakteriseras med ordet "ångest". Den allmänna stämningen och talet människor emellan beskrivs träffsäkert: "Så talar de för vilka ingen gryning finns" (Jes 8:20).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...