Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Det är mitt i mörkervandringen som man ser ljuset.

Krönikor · Publicerad 00:00, 18 dec 2017

"Men natten skall vika där ångest nu råder", är inledningen när den kommande fredsfursten proklameras av Jesaja, i kapitel 9. Beskrivningen av att ett barn skulle födas och bli lösningen för en hel värld har blivit så förknippad med julfirandet att vi inte associerar texten till den vardag som ursprungligt adresseras.

Tillståndet som dominerar sammanhanget där Jesus träder in karakteriseras med ordet "ångest". Den allmänna stämningen och talet människor emellan beskrivs träffsäkert: "Så talar de för vilka ingen gryning finns" (Jes 8:20).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...