Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Dag efter dag går utan att något förändras, men när man tittar tillbaka har allt förändrats.

Krönikor · Publicerad 07:00, 8 jan 2018

För några dagar sedan dök ett minne från januari 2013 upp i mitt personliga facebookflöde. Ni vet, Facebook säger att de bryr sig om mig och mina minnen (eller hur …) och påminner om inlägg jag gjort samma datum några år tidigare. Just det här minnet var några korta meningar, en desperat suck från en trött småbarnsmamma som skrev: ”Att överleva småbarnsåren. Just nu känns det som en bokstavlig utmaning. Med det sunda sinnet i behåll.”

Jag log när jag läste inlägget, mindes att då jag skrev det var orden ett uttryck för en känsla som var helt uppriktig. Det var en tidvis extremt utmattande tid att leva med barn på knappt ett, tre och fem. Jag läste upp anteckningen och en del av kommentarerna för mina nu något äldre barn och vi skrattade ihop. Om jag skulle säga att familjesituationen numera är enbart stillsam och icke-utmanande skulle jag ljuga, men i jämförelse med då är situationen radikalt annorlunda. Men när skedde förändringen? När gick vi från det ena stadiet till det andra?

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...