Men glöm inte detta, mina älskade, att en dag för Herren är som tusen år och tusen år som en dag.

2 Petrusbrevet 3:8

Start > Kommentar | Publicerad: 2012-05-04 00:00

RFSU går till angrepp

Generalsekreteraren för RFSU, Åsa Regnér, gick i veckan till angrepp mot dem som av olika anledningar har en avvikande mening än hon själv. I en osande debattartikel i Aftonbladet i onsdags angriper hon dem som vill modernisera den föråldrade svenska abortlagen och hänvisar till att Sverige har "en abortlagstiftning som har brett stöd i riksdagspartierna och befolkningen".
Hur är det egentligen med det?
Att den svenska abortlagen har ett brett stöd i riksdagspartierna stämmer ju. Sju av åtta riksdagspartier (alla utom SD) försvarar fri abort, av vilket skäl som helst, till graviditetsvecka 18.

Men har Europas mest liberala abortlagstiftning, den svenska, ett stort stöd bland befolkningen? Jag tror inte det. Låt oss ta en titt på den svenska abortlagstiftningen.
Sverige tillåter, som enda land i Europa, fri abort till graviditetsvecka 18, halvvägs in i graviditeten. Inget annat europeiskt land tillämpar fri abort längre än till vecka 14.
Sverige tillåter att barn aborteras så sent, att vissa lever efter aborten. Somliga kan kippa efter andan, gripa med sina små händer och vissa kan till och med skrika, men läggs åt sidan för att dö.
Sverige tillåter abort mellan graviditetsvecka 18 och 22 om det finns "synnerliga skäl". Märkligt nog accepteras över 99 procent av alla ansökningar om abort, om man anger att barnet har skador.
Sverige tillämpar ingen obligatorisk väntetid på några dagar före aborten, som exempelvis abortliberala Nederländerna, för att säkerställa att kvinnan verkligen vill göra abort.
Sverige tillämpar inget tvåläkarsystem, som abortliberala Storbritannien och Finland, där en läkare måste godkänna och en annan utföra aborten.
Gravida i Sverige ges ingen rätt till informerade val, som i flera delstater i USA, där alla får information om eventuella risker med att föda sitt barn och att göra abort.
Gravida i Sverige ges ingen rätt att alltid få information om vare sig adoption eller de alternativ till abort som finns.
Svenska föräldrar till gravida tonåringar ges ingen rätt att vare sig få information, eller lämna medgivande, till dotterns abort.
Sverige tillåter, som ett av få länder i världen, flickaborter och selektion av flickor i moderlivet.
Sverige har ett av världens mest utbyggda system av fosterdiagnostik, där man målmedvetet mäter nackspalten på ofödda, för att hitta dem med Downs syndrom och då kunna "erbjuda abort".
Medan en sterilisering kan kosta över 10 000 kronor för en person som inte vill riskera att bli oplanerat gravid, är upprepade aborter i stort sett gratis i Sverige.

Skulle allmänheten känna till hur udda den svenska abortlagen är och hur ensamma vi är i Europa med en sådan reaktionär lag, är jag säker på att stödet för lagen skulle minska. Den "gammalmodiga syn" om abort och sexualitet som Regnér talar om i sin artikel, har hon själv.
Det är inte modernt att tiga när män pressar sina partners att göra abort, något som Europarådet, när det gäller pressen att göra abort på grund av "fel kön", kallat för "psykologiskt våld". Det är inte heller modernt att tvinga somliga kvinnor att göra abort genom att förvägra dem möjlighet till adoption och förbättrade ekonomiska möjligheter (som i Norge) så att de ges möjlighet att kunna välja att behålla sina barn.

Senaste numret

ons 25 november 2015

Världen idag är en allkristen tidning som skriver om aktuella händelser i världen ur ett kristet perspektiv. Tidningen ges ut varje måndag, onsdag och fredag.

Papperstidningen Webbtidningen
Stäng loginruta

Logga in till varldenidag.seRegistrera dig Logga in


Ny inloggning på www.varldenidag.se!
Från och med 1 november 2015 har vi ändrat inloggning. Som användarnamn använder du ditt kundnummer och som lösenord ditt postnummer. Om du istället för kundnummer vill använda din e-postadress som användarnamn kan du registrera din e-postadress i vår digitala kundtjänst. Där kan du även byta lösenord.
» Klicka här för att komma till vår digitala kundtjänst.

Stäng

Du är inloggad

Du är inloggad som . Logga ut

Ändra dina uppgifter

Du har möjlighet att ändra dina kontaktuppgifter, lösenord, m m genom att gå in på din "användarsida". Till min sida