Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Israel för en rättfärdig kamp

Israelkommentar · Publicerad 09:22, 30 maj 2018

De sista veckorna har Israel tvingats konfrontera terrorverksamhet både vid sin södra och norra gräns. Här hemma ses det hela som ett uteslutande israeliskt problem, även om premiär­minister Benjamin Netanyahu har varnat för en sådan tanke. Terrorn som Israel står inför varje dag, säger han, kommer sprida sig över världen om den inte stoppas. Hans budskap verkar rinna av beslutsfattarna i Europa som vattnet på en gås. Här råder inställningen att Israel har sig själv att skylla för terrorn. Men vi har redan sett början på att Netanyahu har rätt; terrorangrepp har blivit en del av Europas vardag också.

I Israel har man bestämt sig för att terrorism aldrig får segra – dit har man ännu inte nått i de europeiska staterna. Här letar man ofta efter vad man menar är de bakomliggande orsakerna till terrorismen och försöker behandla dem. Och även om orsaker kan finnas och till en viss grad går att påverka, finns det en del saker man alltid måste understryka; terrorism kan aldrig försvaras, terrorism är ondska.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...