Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Låt oss kasta loss och låta Andens vind föra oss ut på djupen.

Inför söndag · Publicerad 00:00, 10 nov 2017

2 Petr 1:2–8
Joh 12:35–43

Jag och min familj har en gammal motorbåt. Nyligen blev hon täckt med tjock presenning inför vintern; hon väntar på nästa sommar. Det är härligt att med familj och vänner hitta en egen plats i skärgården och njuta av vind, hav och solnedgång. En skepparkompis till mig är i princip allergisk mot hur somliga har fina segelbåtar men aldrig lämnar bryggan, utan bara ”bryggseglar”. Enligt min kompis har man kastat bort poängen med att ha båt. Segel är till för att hissas, fyllas av vind och driva båten framåt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Turnéstart för Busch Thor och Karlsson

Politik. Kan Bert Karlsson ge KD draghjälp över riksdagsspärren? Ebba Busch Thor är optimistisk över samarbetet som nu drar i gång. – Jag hoppas att vi kan...

Kristen tro främjar kritiskt tänkande

Ledare Tro och vetande ”Skolan ska vara en plats för kunskap och kritiskt tänkande, inte religiös påverkan. En elev ska vara fri att forma sin egen uppfattning och...