Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Ju närmare Jesus vi vandrar, desto heligare, det vill säga desto mer avskilda för honom, blir vi.

Inför söndag · Publicerad 00:00, 5 jul 2018

1 Pet 1:13–16

Helgens tema är efterföljelse och helighet. Ibland känns det jobbigt att närma sig detta tema för vi drabbas så hårt av allas vår svaghet och bräcklighet. Paulus uttrycker det väl när han skriver att det han vill göra gör han inte, och det han inte vill göra det gör han. Så har väl vi alla upplevt det många gånger, på så många olika sätt. Och det blir aldrig klart, ingen blir här i världen färdig. Jesus står alltid en bit längre fram och säger: ”Kom!”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.