Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Det är först när vi bär frukt som vi blir attraktiva för människor som inte känner Gud. De struntar fullständigt i våra blad.

Inför söndag · Publicerad 00:10, 26 jul 2018

Sanningens väg har jag valt, dina domar har jag för ögonen. Jag håller mig till dina vittnesbörd. Låt mig inte behöva skämmas, Herre! Jag vill löpa dina budords väg, för du vidgar mitt hjärta. Visa mig, Herre, dina stadgars väg, så vill jag följa den ända till slutet. Ge mig förstånd, så att jag tar vara på din undervisning och håller fast vid den av hela mitt hjärta. Led mig på dina budords stig, jag älskar den. (Psaltaren 119:30-35, SFB15)

I min mormors trädgård fanns det mängder av fruktträd. Äpplen, päron, plommon och körsbär. Där fanns också krusbär, röda vinbär, svarta vinbär, jordgubbar, potatis och gräslök. Det var som en dröm för oss barn att få tillbringa tid där. Vi lekte affär och restaurang, smakade och åt. Jag kan fortfarande minnas hur den nyskördade potatisen smakade till mormors hemmagjorda köttbullar. Ibland var potatisarna små som vindruvor, men de smakade underbart. Och nästan varje gång ville mormor skicka med äpplen hem. Vi njöt verkligen av skörden men inte för ett ögonblick funderade vi över det arbete som låg bakom. Och vi såg det för självklart att ett fruktträd bär frukt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.