Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Om tidningen

· Publicerad 00:00, 21 feb 2011

Världen idag är en rikstäckande och obunden nyhetstidning på kristen grund. Den startade som veckotidning i september 2001 och blev tredagarstidning i maj 2004. Tidningen kommer ut på måndagar, onsdagar och fredagar.

Redan första året publicerades avslöjande artiklar som nominerades till Stora journalistpriset och vann Guldspaden. Ett signum för Världen idag är en aktiv och orädd nyhetsjournalistik tillsammans med en tydlig opinionsbildning.

Tidningen har dessutom en ambition att bedriva bibeltrogen folkbildning om kristen tro och kristet tänkande. Genom människors vittnesbörd och berättelser från församlingar är tidningen också en röst för förnyelse inom kristenheten.

Ledarskribenter på Världen idag är Per Ewert, Hans Weichbrodt, Ruth Nordström, Stefan Swärd, Berit Simonsson och tidningens chefredaktör Lukas Berggren. Andra frekventa skribenter är bland annat Siewert Öholm, Stefan Gustavsson, Bitte Assarmo, Dick Erixon, Lars Gyllenhaal och Olof Edsinger.

Tidningen har 900 aktieägare och ordförande i styrelsen är Per-Olof Eurell. Henrik Lundell är vd och Lukas Berggren är ansvarig utgivare och chefredaktör.

Nyateismen – tack och farväl

Ledare Läge för frimodig kristen tro Har du möjligen planerat in en långresa i februari till världens största konferens för gudsförnekare – Global Atheist Convention i Australien? Då...

Evangelister prisades

Stipendieutdelning. För tionde året i rad delade Evangelistfonden ut stipendier till olika kategorier av evangelister. Festhögtiden hölls i Lugnetkyrkan i Falun i...
Jerusalem – dåtid, nutid och framtid

Gör anspråk på din Faders namn!

Bönekrönika Patrik Sandberg När min fru gifte sig med mig, fick hon namnet Sandberg. Del av allt vad det står för. Beskydd, försörjning, alla rättigheter. Det fick också barnen...