I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Om tidningen

· Publicerad 00:00, 21 feb 2011

Världen idag är en rikstäckande och obunden nyhetstidning på kristen grund. Den startade som veckotidning i september 2001 och blev tredagarstidning i maj 2004. Tidningen kommer ut på måndagar, onsdagar och fredagar.

Redan första året publicerades avslöjande artiklar som nominerades till Stora journalistpriset och vann Guldspaden. Ett signum för Världen idag är en aktiv och orädd nyhetsjournalistik tillsammans med en tydlig opinionsbildning.

Tidningen har dessutom en ambition att bedriva bibeltrogen folkbildning om kristen tro och kristet tänkande. Genom människors vittnesbörd och berättelser från församlingar är tidningen också en röst för förnyelse inom kristenheten.

Ledarskribenter på Världen idag är Per Ewert, Hans Weichbrodt, Ruth Nordström, Stefan Swärd, Berit Simonsson och tidningens chefredaktör Lukas Berggren. Andra frekventa skribenter är bland annat Siewert Öholm, Stefan Gustavsson, Bitte Assarmo, Dick Erixon, Lars Gyllenhaal och Olof Edsinger.

Tidningen har 900 aktieägare och ordförande i styrelsen är Per-Olof Eurell. Henrik Lundell är vd och Lukas Berggren är ansvarig utgivare och chefredaktör.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...
Jerusalem – dåtid, nutid och framtid

Finns det något i våra liv som hindrar oss att i lojalitet mot Gud och hans Ord följa Kristus?

Inför söndag Rigmor Holst Johannes 16:16–22 Varje gång jag är i Jerusalem upplever jag samma känsla: Det är som att vara i ett hus vars ägare inte är hemma. Jag liksom sitter...