Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

I Hammarbykyrkan blir många muslimer hängivna kristna

I Hammarbykyrkan, söder om Stockholm, samlas en mycket aktiv församling som har språket farsi (persiska) gemensamt. Här har så gott som alla muslimsk bakgrund men är nu hängivna efterföljare till Kristus.

Församlingsliv · Publicerad 14:02, 14 sep 2018

Den persiska föreningen, under ledning av EFS-prästen Annahita Parsan, samlas varje söndagseftermiddag i Hammarbykyrkan i en av Stockholms södra förorter.

Den söndag som Världen idag är på besök är det en stor grupp sångare och musiker som leder församlingen i lovsång. Sången är intensiv och medryckande, fast av förklarliga skäl är det svårt för en svensk att hänga med i den persiska texten som visas på väggen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...