Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Teater och lovsång nyheter på Livets Ords Bibelcenter

I höst får bibelskoleleverna på Livets Ord Bibelcenter möjlighet att välja mellan två nya inriktningar Theater och Worship som en variant till den breda inriktningen Church.

Feature · Publicerad 15:32, 13 aug 2017

Från och med denna höst kommer man alltså att kunna välja mellan totalt tre inriktningar på Livets Ords Bibelcenter under den första årskursen; Church, Theater och Worship.

– De tre inriktningarna har till allra största delen samma undervisningsbas, men för de som specialiserar sig mot drama respektive lovsång så byter vi ut några av ämnena, berättar Simon Ahlstrand som är en av bibellärarna och ansvarig för LOBC.

Enligt honom har man fått många frågor om just drama och lovsång. Man har helt enkelt konstaterat att det finns ett intresse och behov av denna typ av lite mer praktisk, tillämpad undervisning. Och han är glad över att man kan erbjuda den.

– Vi känner att vi har resurser och kompetens i vår församling att möta den efterfrågan som finns.

Han uppskattar att det totala antalet elever kommer att landa på någonstans mellan 150-200 elever detta läsår som blir det 34:e sedan starten hösten 1983.

– Vi räknar med att de allra flesta elever kommer att välja Church. Men det som gör mig speciellt glad är att jag hört att det är de två nya inriktningarna som avgjort valet av bibelskola för en del av de kommande eleverna. Det är väldigt roligt att höra.

Vad gäller exempelvis teaterprofilen så bottnar den i flera års erfarenhet inom församlingen Livets ord i Uppsala. Och där har man sett mycket god frukt – både internt och i det utåtriktade arbetet – av att gestalta evangeliet i teaterform. Det berättar Janya Cambronero, som kommer att ansvara för den nya teaterprofilen på bibelskolan.

– Vi tror att även andra församlingar kan få stor nytta och glädje av detta, säger hon.

Under läsåret får eleven ägna cirka 25-30 dagar åt den speciella teaterprofilen.

– Precis som eleven får grund i biblisk förståelse och Guds ord så ger denna utbildning en skådespelargrund och en förståelse för hur man kan använda teater som redskap, säger hon och framhåller att teater som uttrycksform har många fördelar.

– Teater är ett väldigt pedagogiskt verktyg för människor att lära sig, och att komma ihåg.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...