Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Bibelskola med äventyr och mission

I höst startar bibelskolan Mission One Eleven i Hope Church Vetlanda. Målgruppen är unga vuxna och eleverna utlovas äventyr och mission under femton fartfyllda veckor.

Feature · Publicerad 10:38, 11 aug 2017

Mission One Eleven startade 2010 och finns i dag på alla kontinenter. Bland många nya starter i höst sker en i Vetlanda, den enda i Sverige. Men målet är att starta i fler städer framöver.

– Detta är egentligen ingen riktig bibelskola, utan mer en missionsskola. Det gör den unik, du får det bästa av två världar, säger Patrik Olofsson, pastor i Hope Church, Vetlanda där kursen startar 23 augusti.

Under den första delen tränas eleverna i att presentera Bibelns budskap till människor som inte har hört det innan. Kursen fortsätter sedan med fler teoretiska studier i form av bibelstudier och föreläsningar. Efter åtta veckor åker eleverna ner till Sri Lanka för att praktisera.

Nu i veckan är Patrik Olofsson och Mikael Nimmersjö, två av de ansvariga för skolan i Vetlanda, i Sri Lanka och förbereder. När eleverna, senare i höst kommer dit reser de först till huvudstaden, Colombo, och sedan vidare upp i bergen.

– Det är riktigt spännande, säger Mikael Nimmersjö. Parallellt med Sverige går det även en Mission One Eleven-klass i Sri Lanka som kommer att åka ut tillsammans med den svenska klassen, berättar han om skolan som har ett äventyrsfokus.

Den kommer att vara utmanande både andligt och fysiskt, men på ett positivt sätt, menar Olofsson och Nimmersjö.

– Den är bara 15 veckor, vilket gör den annorlunda, säger Patrik Olofsson. Den är perfekt om man inte har tid att gå en längre av olika anledningar. Eller så är den ett skönt alternativ som tillägg eller förberedelse på en längre bibelskola.

Bibelskolan är en del av Pingstskolorna och sker i samverkan med Svensk Pionjärmission och Dalkarlsås Folkhögskola. Den är även CSN-berättigad. Målgruppen är unga vuxna som här får pröva sin kallelse och utvecklas i att förmedla evangeliet till sin omgivning.

Man siktar mot onådda folkgrupper och i många delar av världen får eleverna vid Mission One Eleven flyga ut till områden med helikopter. Går man Mission One Eleven finns det även en möjlighet att ta helikopter-körkort.

Hela rörelsen Mission One Eleven är för övrigt grundad av en svensk, förkunnaren och helikopterpiloten Karl Hargestam.

– Nästen en tredjedel av världens befolkning har inget kristet vittne, och det är inte alls mycket av kyrkans pengar eller missionärer som tar sig dit. Detta är den stora utmaningen, säger han.

Mission One Eleven

Startades 2010 och finns på alla kontinenter.

Har som vision att mobilisera och träna en generation som gör något med det kristna uppdraget: att varje stam, folk och språk ska få höra budskapet.

Sänder ut team till områden som inte har något kristet "vittne" eller kristen församling.

Den 24 augusti får Sverige en egen Mission One Eleven i Vetlanda.

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.