Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Församlingen behöver lyfta frågan om psykisk ohälsa

50 procent av alla sjukskrivningar i dag beror på psykisk ohälsa. De har ökat lavinartat och allra mest ökar utmattningarna. Men enligt terapeuten Karin Wennerlöf har också antalet människor som söker hjälp ökat stadigt de senaste åren. Hur kan vi lyfta detta i församlingarna? Vad kan man tänka på som familj eller nära anhörig om någon drabbas? Hur ska man samtala med barn om utmattning och utbrändhet? I den här första delen av två kommer vi att fokusera på hur öppenhet kan skapas i församlingar och familjer genom samtal, mitt i vardagen.

Familjeliv · Publicerad 09:00, 7 okt 2018

Karin Wennerlöf som är utbildad socionom och samtalsterapeut har arbetat i tio år med detta. Hon har träffat mängder med barn och vuxna som på olika sätt sökt hjälp för att komma ur ett dåligt mående och erfarenheten hon samlat på sig ger hon nu vidare in i församlingar genom att resa runt och föreläsa.

− Människor jag möter när jag är ute och föreläser upplever att de äntligen är förstådda och många tar emot det här väldigt positivt, säger Karin Wennerlöf.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...