Debatt

Tillit eller konfrontation i friskoledebatten?

Skolan ska frigöra barnens kreativitet och skaparglädje. Det sker bäst med mångfald i tankar och pedagogik, menar artikelförfattarna. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT
Bo Nyberg, ordförande KrF, Kristna friskolerådet
Sven Magnuson, v. ordförande KrF, Kristna friskolerådet
Lars Brandström, styrelseledamot KrF, Kristna friskolerådet

”En bra skola har en hållning, en filosofi och ett värdegrundsarbete och utifrån detta är det högt i tak i förhållande till alla andra demokratiska synsätt och övertygelser. Dåliga skolor har inte denna takhöjd och riktigt dåliga skolor borde avvecklas”, skriver tre företrädare för Kristna friskolerådet, apropå Liberalernas utspel om att stoppa religiösa friskolor.

Publicerad Uppdaterad

Den 28 januari, 2016 skrev inrikesminister Anders Ygeman så här om att skapa ett samhälle som bygger på tillit: ”Grundbulten i regeringens politik är ett samhälle som håller ihop … och det är vår skyldighet att göra allt vi kan för att skapa ett samhälle som kännetecknas av att alla människor känner tillit till och har ett stort förtroende för det offentliga”. Vi håller helt med Anders Ygeman och det är en glädjande signal när en socialdemokrat talar om ”tillitssamhället”.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS