Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Ellinor Grimmarks kamp är församlingens kamp!

Om 100 församlingar, enskilda eller organisationer ger 10 000 kronor var så kommer barnmorskan Ellinor Grimmarks skuld att täckas med hast. Det skriver Lennart och Carolina Torebring, pastorspar i Södermalmskyrkan som nu uppmanar svensk kristenhet att sluta upp aktivt i insamlingen för Grimmarks rättegångskostnader.

Debatt · Publicerad 10:48, 22 maj 2017

Vi har sedan år 2013 följt en ung barnmorskas kamp för rätten att avstå abortutförandet i hennes tjänst inom vården och fokusera på att ta emot liv i stället för att avsluta det. 

Vi har med beundran följt Ellinor när hon stått upp för det som är hennes inre absoluta övertygelse angående mänskligt liv. 

Kampen gäller med andra ord samvetsfrihet gällande frågor om liv och död i arbetssituationer. 

Då hon själv är en ung mamma med barn kan vi förstå kampen hon upplevt genom den häxjakt som drivits mot henne i medierna.

Vi läste i fredagens Världen idag hur hon tvingats flytta från Sverige till Norge för att kunna leva ett harmoniskt liv med sin man och deras två barn. De kan nu andas ut i sin vardag men upplever ändå att de måste fortsätta kampen för de ofödda barnens rätt till liv. 

Till detta kommer pressen av att få in de pengar som återstår för att kunna betala sina rättegångskostnader samt även kunna driva ärendet vidare till Europadomstolen. 

Medierna har gått ut och sagt att USA:s antiabortorganisation Alliance Defending Freedom har hjälpt henne ekonomiskt, vilket vi nu förstår är helt felaktigt. 

Vi känner som pastorer för Södermalmskyrkan i Stockholm att Ellinors kamp inte kan fortsätta bara vara hennes. 

Det är hela Kristi kropps angelägenhet att stå med henne och bakom henne i striden. 

Liksom David ensam gick emot Goliat har Ellinor stått uthålligt med sin slunga i handen. Nu behöver vi hämta de stenarna hon behöver för att jätten ska falla. 

Vi vill därför utmana och uppmuntra varje pastor och församling i Sverige som känner att denna fråga ligger på Guds hjärta, att stå upp för sanning och rättfärdighet genom att ge Ellinor en kraftig uppmuntran och hjälp på vägen, genom ett ekonomiskt bidrag.

Om 100 församlingar, enskilda eller organisationer ger 10 000 kronor var så kommer skulden att täckas med hast och Ellinors familj får en kraftig uppmuntran från hela vårt land. 

Låt oss stå tillsammans i kampen mot sekulärhumanismens altare och resa upp ett nytt altare för Gud i vårt land! 

Nu är tiden inne att stå upp och göra skillnad!

Gåvor till stöd för Ellinor Grimmark kan sättas in via Provitas pågående insamling på...
Swish: 123 589 6519
Ange ”Grimmark”
eller via fonden för samvetsfrihet på bankgiro: 508-8521
Ange ”Grimmark”

Det är hela Kristi kropps angelägenhet att stå med henne och bakom henne i striden.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...