Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Varför inte avskilja 2018 till ett särskilt böneår?

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 3 jan 2018

År 1857 startade en intressant rörelse. En man i New York fick visionen att inbjuda till bön i sin församling. Eftersom många i stan hade lunchrast mellan tolv och tretton skrev han affischer som berättade om att hans kyrka var öppen till bön just den tiden en onsdag i september. Han utmanade människor att komma fem minuter, tio minuter eller en timma.

Böneämnet var andlig väckelse. Första onsdagen kom en hanfull bedjare, och intresset verkade aningen svalt. Ändock annonserade han bön även nästa onsdag. Då var antalet uppe i cirka trettio personer. Tredje onsdagen var kyrkan överfylld! Det var nämligen en dag som kom att skrivas in i landets historia.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...