Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Varför inte avskilja 2018 till ett särskilt böneår?

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 3 jan 2018

År 1857 startade en intressant rörelse. En man i New York fick visionen att inbjuda till bön i sin församling. Eftersom många i stan hade lunchrast mellan tolv och tretton skrev han affischer som berättade om att hans kyrka var öppen till bön just den tiden en onsdag i september. Han utmanade människor att komma fem minuter, tio minuter eller en timma.

Böneämnet var andlig väckelse. Första onsdagen kom en hanfull bedjare, och intresset verkade aningen svalt. Ändock annonserade han bön även nästa onsdag. Då var antalet uppe i cirka trettio personer. Tredje onsdagen var kyrkan överfylld! Det var nämligen en dag som kom att skrivas in i landets historia.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...