För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Våra böner kan leda livets flod, som flödar fram från Guds tron, in i våra samhällen, städer och nationer.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 18 apr 2018

För några dagar sedan gick vi förbi ett vattenfall i närheten av där vi bor. Vi stod där och såg på hur vattnet forsade ner. Jag blev förvånad över kraften i vattnet och det mäktiga ljudet som det åstadkom. Jag blev rörd i min ande och började fråga mig själv: Vad skulle hända om våra böner skulle forsa ner över landet på samma sätt som detta vattenfall? Om de skulle fortsätta utan avbrott, ända tills de allra hårdaste omständigheter fick förändras – precis som det här vattenfallet bryter igenom de hårdaste klipporna?

I Johannesevangeliets 4:e kapitel sade Jesus till kvinnan vid brunnen, att om hon hade bett honom skulle han ha gett henne levande vatten. Senare i Johannes (7:38) säger Jesus: ”Den som tror på mig, som Skriften säger, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram." Han avsåg då den helige Ande. Inne i oss finns en flod av liv som flödar fram genom våra ord, gärningar och böner. När vi talar blir våra ord till ande och liv – precis som Jesus sade i Johannes 6:63 att hans ord var "ande och liv". Detta händer om våra ord och liv går i linje med Guds ord och vilja. Om vi lär oss att leva på det sättet blir våra böner till en andlig flod av liv överallt där de flyter fram.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Eutanasi. Allt fler fall Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den...

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

Propaganda. En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på...