Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Ta emot rättfärdigheten genom tro som en gåva.

Bönekrönika · Publicerad 09:33, 7 mar 2018

Herren söker ett folk som hungrar och törstar efter hans rättfärdighet. Ett folk som är berett att ödmjuka sig och lägga av allt eget, som ser att egenrättfärdigheten står i vägen för att ta emot Herrens rättfärdighet genom tro. I Filipperbrevet 3 går Paulus igenom en djup omvändelseprocess där han ser att den egna rättfärdigheten hindrar hans andliga tillväxt.

"Men allt det som förr var en vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull. Ja, jag räknar allt som förlust, för jag har funnit det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre. För hans skull har jag förlorat allt och räknar det som skräp, för att vinna Kristus och bli funnen i honom – inte med min egen rättfärdighet, den som kommer av lagen, utan med den som kommer genom tron på Kristus, rättfärdigheten från Gud genom tron." Fil. 3:7–9

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.