Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Sverige ligger i vågskålen. Var finns sköldarna för landet?

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 27 jun 2018

För en tid sedan hade jag förmånen att besöka Sveriges riksdag. Det var första gången för mig och jag tyckte det var imponerande och mäktigt att se hur det såg ut i verkligheten. Många gånger har man på tv sett olika debatter och intervjuer från det stora huset som ligger på Helgeandsholmen mitt i Stockholm. Helgeandsholmen är förmodligen en av Sveriges viktigaste arbetsplatser eftersom där bereds ärenden och där fattas beslut som påverkar och formar vårt lands framtid.

När jag gick in i det pampiga riksdagshuset så hörde jag Guds röst tala till mitt hjärta: ”Var finns sköldarna för landet?” Jag var inte beredd på ett sådant tydligt tilltal, men tilltalet har inte lämnat mig.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.