Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Res en mur runt din stad.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 4 apr 2018

Nehemja är en intressant bok. Det är en fascinerande berättelse om ett till synes omöjligt mänskligt uppdrag, som genom Guds under blir möjligt! Jerusalems mur byggs åter upp, efter att ha varit nedbruten.

Om du inte någon gång läst Nehemjas bok, tycker jag du ska göra det. Berättelsen om en strateg, en riktig ”general” och ”härförare”, Nehemja, som drabbas av nöd för sitt folk och sin stad – Jerusalem. Och lägg märke till, att det är när Nehemja får höra om de nedbrända murarna (Neh 1:3–4) som han drabbas av verklig nöd, brister ut i gråt och går in i fasta och bön. Men det stannar inte där – nöden leder till handling och en fast beslutsamhet att göra något åt saken.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...