Löna inte ont med ont, sträva efter det som är gott inför alla människor.
Romarbrevet 12:17

Världen idag

Om vi vill söka landets bästa, bör nummer ett vara att be fram en andlig väckelse.

Bönekrönika · Publicerad 14:04, 13 sep 2017

För 35 år sedan satt jag, tillsammans med 5 000 förkunnare från världens alla hörn, i en stor arena i Amsterdam och lyssnade till evangelisten Billy Graham. Han gav oss tre nycklar till väckelse.

”Den första nyckeln heter bön”, proklamerade han med stor övertygelse. ”Den andra nyckeln heter bön”, fortsatte han. Jag såg hans brinnande blick på en stor bildskärm och märkte hur tårarna kom i hans ögon då han med värme ropade: ”Den tredje nyckeln heter bön!” Så gav han övertygande exempel på att det är så det fungerar i Guds rike. Den världsberömde predikanten ställde inte sig själv i centrum, utan visade ödmjukt att han var totalt beroende av Gud.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ny inloggning på www.varldenidag.se

Från och med 3 februari 2016 har vi ändrat inloggning. Du loggar in på hemsidan genom att ange ditt kundnummer som användarnamn och det lösenord som du själv har valt. Om du inte tidigare har valt lösenord kan du göra det i vår digitala kundtjänst. I vår digitala kundtjänst kan du även registrera din e-postadress om du istället för kundnummer vill använda din e-postadress som användarnamn.

Inte så illa som vi tror…

Gästkrönika Torbjörn Freij När man stiger av och på tunnel­banan i London ropar en röst i högtalaren: ”Mind the gap!” Viktig, men det finns ändå allvarligare klyftor i världen...

Polygam fick tre lägenheter i Nacka

Politik. En man med tre fruar och sexton barn i Nacka har tilldelats tre lägenheter som köpts av kommunen.