Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Om vi vill söka landets bästa, bör nummer ett vara att be fram en andlig väckelse.

Bönekrönika · Publicerad 14:04, 13 sep 2017

För 35 år sedan satt jag, tillsammans med 5 000 förkunnare från världens alla hörn, i en stor arena i Amsterdam och lyssnade till evangelisten Billy Graham. Han gav oss tre nycklar till väckelse.

”Den första nyckeln heter bön”, proklamerade han med stor övertygelse. ”Den andra nyckeln heter bön”, fortsatte han. Jag såg hans brinnande blick på en stor bildskärm och märkte hur tårarna kom i hans ögon då han med värme ropade: ”Den tredje nyckeln heter bön!” Så gav han övertygande exempel på att det är så det fungerar i Guds rike. Den världsberömde predikanten ställde inte sig själv i centrum, utan visade ödmjukt att han var totalt beroende av Gud.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nyateismen – tack och farväl

Ledare Läge för frimodig kristen tro Har du möjligen planerat in en långresa i februari till världens största konferens för gudsförnekare – Global Atheist Convention i Australien? Då...

Evangelister prisades

Stipendieutdelning. För tionde året i rad delade Evangelistfonden ut stipendier till olika kategorier av evangelister. Festhögtiden hölls i Lugnetkyrkan i Falun i...