Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Om vi vill söka landets bästa, bör nummer ett vara att be fram en andlig väckelse.

Bönekrönika · Publicerad 14:04, 13 sep 2017

För 35 år sedan satt jag, tillsammans med 5 000 förkunnare från världens alla hörn, i en stor arena i Amsterdam och lyssnade till evangelisten Billy Graham. Han gav oss tre nycklar till väckelse.

”Den första nyckeln heter bön”, proklamerade han med stor övertygelse. ”Den andra nyckeln heter bön”, fortsatte han. Jag såg hans brinnande blick på en stor bildskärm och märkte hur tårarna kom i hans ögon då han med värme ropade: ”Den tredje nyckeln heter bön!” Så gav han övertygande exempel på att det är så det fungerar i Guds rike. Den världsberömde predikanten ställde inte sig själv i centrum, utan visade ödmjukt att han var totalt beroende av Gud.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Livets ords skolor byter namn

Utbildning. Livets ords kristna skolor kommer framöver att heta Ansgarskolorna. Syftet med namnbytet är att markera att man finns till för alla elever i Uppsala...

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.