Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Jag vill uppmuntra dig att se på Sveriges ungdom med ögon av hopp och frälsning.

Bönekrönika · Publicerad 12:00, 18 jul 2018

Vad skulle du svara om någon frågade dig om hur ungdomen i Sverige mår i dag? Eller kanske så här: Hur kommer Sveriges framtid att se ut om 10 eller 20 år? Det är två frågor som är av största vikt för oss och som är ofrånkomligt kopplade till varandra. Många tittar på dagens ungdom i Sverige och blir bekymrade för framtiden. På nyheterna och andra medier får vi höra hur vårt land förändras och hur ungdomen kämpar med narkotika och våld – och vi blir väldigt oroliga.

Eftersom jag arbetar som lärare har jag förmånen att vara omgiven av ungdomar varje dag. Därför tänker jag en hel del på de här två frågorna. När jag ser barnen och hör nyheterna. Jag förstår varifrån oron kommer, men samtidigt får jag en enorm känsla av hopp och glädjefylld spänning när jag ser dem.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...