Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

I stunderna med Fadern hämtar vi vår styrka och får vägledning.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 22 aug 2018

Att vara en bra andlig ledare är ingen enkel uppgift. Vi tänker kanske att en ledare ska ha en framträdande roll och alltid synas och märkas. En del går kurser i hur man blir en bra ledare och hur man ska bete sig i olika situationer.

Men ledarskap enligt Bibeln bygger på helt andra premisser än vad vi är vana vid, och Jesus själv använder metoder som går stick i stäv med våra egna idéer – som när han drar sig undan i ensamhet efter ha haft ett av de största friluftsmötena i historien och mättat de fem tusen (Joh 6:15). Jesus visade att en andlig ledare måste kunna vara ensam för att höra Gud tala.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...