Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Gud vill ändra på vårt samhälles inriktning

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 29 aug 2018

En av församlingens viktigaste kallelser är förbönstjänsten i dess olika uttrycksformer. I 1 Timoteusbrevet 2:1–2 skriver Paulus:”Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt.” Detta är inte en from vädjan av aposteln; nej, det är en kraftfull uppmaning till församlingen att efter Andens ledning göra bönetjänst inför Herren där både det personliga livet och samhällslivet berörs.

Vi är inne i slutspurten av valrörelsen och nu bör denna viktiga bönetjänst få det största utrymme i både stora och små sammankomster.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...