Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Gud reser i dag upp ett ledarskap som vill ära Herren och hans närvaro.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 11 jul 2018

Jag tror att en nyckel till vårt land är tillbedjan och musik inför Herren. Sverige har en kallelse att låta ett ”ljud” komma inför hans tron här uppe i norr. Tillbedjan – den högsta formen av bön – ser vi beröra Guds hjärta i kung Davids liv. Vill du finna Davids nyckel, som kan öppna upp dörren till Faderns hjärta, vill jag uppmuntra dig att söka den i lovsången. De kungar och ledare som lyckades väl, sökte en förnyelse av Davids tabernakel – det vill säga lovsångstjänsten.

Under prästen Jojadas tid var det en upprensning av Baalsdyrkandet. Han använde denna Davids nyckel. Han ställde ut levitiska präster som David hade indelat i olika grupper för tjänstgöring i Herrens hus, med jubel och sång efter Herrens anordning (2 Krönikeboken 23:18).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...