Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Erfarenheten av vem Anden verkar genom har alltid utmanat vår bild av varandra.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 21 mar 2018

Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst. Den beter sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tänker inte på det onda. Den gläder sig inte över orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. 1 Kor 13:4–7

I det rådande samhällsklimatet präglat av ålderssegregering skorrar Paulus uppmaning när vi läser den och jämför med hur vi ibland ser på varandra mellan generationerna. Avund, skryt, uppblåsthet, att söka sitt; det är lätt att i dag ta på sig rollen av att veta bäst. Men texten utmanar oss att bära den generation vi själva inte tillhör, att ha tro och hopp för den och uthärda eventuellt slitage sinsemellan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.