Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

De faktorer som påverkar och formar teologin i dag ska inte underskattas.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 13 dec 2017

I vår kultur avslöjas vår relation till sanningen till en viss del genom vårt språk. I svenskan talas det i termer som att "gripa” och "äga” sanningen. Ord som talar om att vi vill bemästra den.

Detta sätt att förhålla sig till sanningen är dock främmande för det judisk-kristna perspektivet, där man i stället talar om att "lära känna” sanningen. Det antyder inte bara en mer ödmjuk inställning, utan även om vår relation till sanningen – som ju är en person. Jesus är nämligen vägen, sanningen och livet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...