I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

De faktorer som påverkar och formar teologin i dag ska inte underskattas.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 13 dec 2017

I vår kultur avslöjas vår relation till sanningen till en viss del genom vårt språk. I svenskan talas det i termer som att "gripa” och "äga” sanningen. Ord som talar om att vi vill bemästra den.

Detta sätt att förhålla sig till sanningen är dock främmande för det judisk-kristna perspektivet, där man i stället talar om att "lära känna” sanningen. Det antyder inte bara en mer ödmjuk inställning, utan även om vår relation till sanningen – som ju är en person. Jesus är nämligen vägen, sanningen och livet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...