Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

De faktorer som påverkar och formar teologin i dag ska inte underskattas.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 13 dec 2017

I vår kultur avslöjas vår relation till sanningen till en viss del genom vårt språk. I svenskan talas det i termer som att "gripa” och "äga” sanningen. Ord som talar om att vi vill bemästra den.

Detta sätt att förhålla sig till sanningen är dock främmande för det judisk-kristna perspektivet, där man i stället talar om att "lära känna” sanningen. Det antyder inte bara en mer ödmjuk inställning, utan även om vår relation till sanningen – som ju är en person. Jesus är nämligen vägen, sanningen och livet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...