Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Be fem minuter för den samhällsfråga som du med intresse följer i nyheterna.

Bönekrönika · Publicerad 00:01, 11 okt 2017

Tillgång och efterfrågan bestämmer det mesta av marknadsvärdet, och är även mekanismer som till viss del styr nyhetsrapporteringen, då det är läsarna som bestämmer vad som är relevant för journalisten att rapportera om. Detta i sin tur avgör hur ämnena porträtteras.

Nyhetsvärde avgörs ofta i förhållande till gemene mans nyhetskonsumtion, något som blir allt tydligare ju längre bort från åsiktskorridoren man kommer. Ämnen som Israel, abort, könsidentitet, äktenskap och sexualitet präglas inte sällan av detta skäl av ensidig rapportering i de sekulära etablerade medierna. Det finns inte så stor efterfrågan av att få höra andra sidan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.