Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Be fem minuter för den samhällsfråga som du med intresse följer i nyheterna.

Bönekrönika · Publicerad 00:01, 11 okt 2017

Tillgång och efterfrågan bestämmer det mesta av marknadsvärdet, och är även mekanismer som till viss del styr nyhetsrapporteringen, då det är läsarna som bestämmer vad som är relevant för journalisten att rapportera om. Detta i sin tur avgör hur ämnena porträtteras.

Nyhetsvärde avgörs ofta i förhållande till gemene mans nyhetskonsumtion, något som blir allt tydligare ju längre bort från åsiktskorridoren man kommer. Ämnen som Israel, abort, könsidentitet, äktenskap och sexualitet präglas inte sällan av detta skäl av ensidig rapportering i de sekulära etablerade medierna. Det finns inte så stor efterfrågan av att få höra andra sidan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nedskjutet israeliskt plan del av regionalt maktspel

Mellanöstern. Militärexpert om Syriens tilltag I helgen som gick sköts ett israeliskt stridsflygplan ner av syriska styrkor. Detta efter att Israel genomfört flygräder mot syriska och iranska mål...