Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Är Sverige till salu?

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 2 maj 2018

Nyligen talades det ut på ett bönemöte: ”Sverige är till salu! Många lägger i dag bud på vårt land.” Aktörer lägger dagligen bud på skolan, familjen, kyrkan och den svenska folksjälen. Vad säger du och jag som troende? Är vi villiga att kämpa för de kristna värderingarna? Ska vi sälja ut Guds ord och korset, som är fullt av upprättelse?

Under ett viktigt möte nyligen med ett 25-tal andliga ledare från hela kristenheten mötte vi kristna i riksdagen. Under en rundvandring samtalade vi om hur vi kan se de kristna värderingarna stärkas i landet. Vi stannade till på ett ställe där alla 24 landskapsvapnen fanns i taket i en rund cirkel. Samma dag på morgonbönen hade Herren talat om att vi som troende behöver kliva in i och be för nationens tjänst och säkerhet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...