Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Har du förstått att det pågår en reformation?

Arbetslivskrönika · Publicerad 09:00, 12 sep 2018

Det pågår en reformation inom den kristna världen i dag. Reformationer har skett tidigare. Reformation handlar inte om att upptäcka någonting nytt, utan om att återupptäcka och tillämpa sanningar som hela tiden funnits i Bibeln.

Den protestantiska reformationen på 1500-talet är det mest kända exemplet. Andra händelser som kan kallas för reformationer är när William Wilberforce med fler i början av 1800-talet lyckades få slaveriet avskaffat. Sakta ändrades den dåtida ”officiella” kristna synen på slaveri till den vi i dag tar för givet. Den amerikanska medborgarrättsrörelsen på 1950- och 60-talet, som kämpade för lika rättigheter för alla medborgare oavsett ras och etnicitet, katalyserade en liknande rörelse med kyrkan som viktig motor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...