Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Ung författare vill ge hopp

Hon är 22 år, arbetar som missionär inom ramen för Ungdom med uppgift och kom i höstas ut med ungdomsromanen Efter regn på Pärlan förlag. – Jag ber att boken ska få vara ett verktyg för Gud, säger Joanna Hjalmarsson, vars hjärta brinner för lärjungaträning och för att unga tjejer ska finna sin identitet i Gud.

Arbetsliv · Publicerad 17:00, 28 feb 2018

Joanna Hjalmarsson kommer från Bergstena, ett litet samhälle norr om Alingsås. 2014 flyttade hon till Linköping, där hon i dag arbetar med den internationella missionsorganisationen Ungdom med uppgift (UMU, på engelska YWAM), vars fokus är att leda lärjungaträningsskolor.

– Just lärjungaträning är något jag brinner extra starkt för, det är så vackert att få vara med i processen av att Gud helar och förvandlar människors liv, säger Joanna, som när jag når henne befinner sig i Ukraina med UMU:s lärjungaskola.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...