För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Ung författare vill ge hopp

Hon är 22 år, arbetar som missionär inom ramen för Ungdom med uppgift och kom i höstas ut med ungdomsromanen Efter regn på Pärlan förlag. – Jag ber att boken ska få vara ett verktyg för Gud, säger Joanna Hjalmarsson, vars hjärta brinner för lärjungaträning och för att unga tjejer ska finna sin identitet i Gud.

Arbetsliv · Publicerad 17:00, 28 feb 2018

Joanna Hjalmarsson kommer från Bergstena, ett litet samhälle norr om Alingsås. 2014 flyttade hon till Linköping, där hon i dag arbetar med den internationella missionsorganisationen Ungdom med uppgift (UMU, på engelska YWAM), vars fokus är att leda lärjungaträningsskolor.

– Just lärjungaträning är något jag brinner extra starkt för, det är så vackert att få vara med i processen av att Gud helar och förvandlar människors liv, säger Joanna, som när jag når henne befinner sig i Ukraina med UMU:s lärjungaskola.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

L: Utvisning för hedersrelaterad brottslighet

Hedersförtryck. Liberalerna vill att svensk lag ses över när det gäller hedersrelaterade brott. Hedersförtyck är den värsta formen av förtryck, säger partiledaren...

Det behövs en nystart

Ledare Tragedin växer. Bill Hybels har varit en av de viktigaste kristna ledarna i USA i modern tid. Som grundare och pastor för församlingen Willow Creek har han företrätt...

Ät långsammare – gå ner i vikt

Fetmaforskning. Personer som stressar i sig maten skulle kunna gå ner i vikt om de tuggar långsammare och tar en paus mellan tuggorna, visar ny forskning.