Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Ung författare vill ge hopp

Hon är 22 år, arbetar som missionär inom ramen för Ungdom med uppgift och kom i höstas ut med ungdomsromanen Efter regn på Pärlan förlag. – Jag ber att boken ska få vara ett verktyg för Gud, säger Joanna Hjalmarsson, vars hjärta brinner för lärjungaträning och för att unga tjejer ska finna sin identitet i Gud.

Arbetsliv · Publicerad 17:00, 28 feb 2018

Joanna Hjalmarsson kommer från Bergstena, ett litet samhälle norr om Alingsås. 2014 flyttade hon till Linköping, där hon i dag arbetar med den internationella missionsorganisationen Ungdom med uppgift (UMU, på engelska YWAM), vars fokus är att leda lärjungaträningsskolor.

– Just lärjungaträning är något jag brinner extra starkt för, det är så vackert att få vara med i processen av att Gud helar och förvandlar människors liv, säger Joanna, som när jag når henne befinner sig i Ukraina med UMU:s lärjungaskola.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...