För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Smyrnakyrkan i Göteborg delar ut kassar med manna

Fyra dagar i veckan delar volontärer i Smyrnakyrkan i Göteborg ut kassar fulla av mat till behövande. Arbetet, som tog sin start för fem år sedan, har satt hela församlingen i rörelse och är ett välkommet inslag enligt stadens socialkontor.

Arbetsliv · Publicerad 09:00, 1 mar 2018

I entrén på Smyrnakyrkan i centrala Göteborg passerar två män förbi omsorgspastor Tomas Sjödin. ”Hej, pappa”, säger den ene, ”Hej, boss”, säger den andre. 

Det är en helt vanlig dag i Smyrnakyrkan. På kyrktorget är det fullt av människor som kommit för att registrera sig för att hämta ut en kasse med mat. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

L: Utvisning för hedersrelaterad brottslighet

Hedersförtryck. Liberalerna vill att svensk lag ses över när det gäller hedersrelaterade brott. Hedersförtyck är den värsta formen av förtryck, säger partiledaren...

Det behövs en nystart

Ledare Tragedin växer. Bill Hybels har varit en av de viktigaste kristna ledarna i USA i modern tid. Som grundare och pastor för församlingen Willow Creek har han företrätt...

Ät långsammare – gå ner i vikt

Fetmaforskning. Personer som stressar i sig maten skulle kunna gå ner i vikt om de tuggar långsammare och tar en paus mellan tuggorna, visar ny forskning.