Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Kristna pensionärer ger tummen upp

Att pensionsåldern höjs är rimligt även om regeringen måste se till att trygga tillvaron för dem som inte klarar av att arbeta tiden ut. Det säger Monica Blomberg, tillförordnad ordförande vid kristna Riksförbundet pensionärsgemenskap, RPG.

Arbetsliv · Publicerad 00:00, 20 dec 2017

Den pensionsuppgörelse som presenterades i slutet av förra veckan innebär bland annat att förslag om att man på sikt inte ska kunna ta ut allmän pension före 64 års ålder, mot 61 år i dag.

Pensionsgruppen, som består av regeringspartierna, Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna, lade också fram förslag som berör rätten att få jobba kvar även efter att man fyllt 67 år.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...