Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Kristna pensionärer ger tummen upp

Att pensionsåldern höjs är rimligt även om regeringen måste se till att trygga tillvaron för dem som inte klarar av att arbeta tiden ut. Det säger Monica Blomberg, tillförordnad ordförande vid kristna Riksförbundet pensionärsgemenskap, RPG.

Arbetsliv · Publicerad 00:00, 20 dec 2017

Den pensionsuppgörelse som presenterades i slutet av förra veckan innebär bland annat att förslag om att man på sikt inte ska kunna ta ut allmän pension före 64 års ålder, mot 61 år i dag.

Pensionsgruppen, som består av regeringspartierna, Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna, lade också fram förslag som berör rätten att få jobba kvar även efter att man fyllt 67 år.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...