Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Han lyfter vikten av moral i företagande

För Bengt-Olof Hammar och företaget Hammar maskin stavas nyckelorden till framgång hårt arbete, ärlighet, bön och nykterhet. Något som ibland väckt uppmärksamhet – men som också dragit in Guds välsignelse över företaget, menar Bengt-Olof.

Arbetsliv · Publicerad 09:00, 30 nov 2017

Bengt-Olof Hammar, 70, har grundat och leder ännu företaget Hammar Maskin, som är marknadsledande med sina sidlastare och som har dotterbolag på alla kontinenter. Hårt arbete, bön, nykterhet, bra medarbetare och etik i affärerna är viktiga delar bakom framgången.

– Jag är egentligen bara en förlängd scoutledare, hävdar Bengt-Olof själv.

Varje tisdag är han nämligen just det, scoutledare för ungdomarna i Missionskyrkan. Han är dessutom församlingens ordförande sedan 43 år här i Olsfors, ett litet samhälle mellan Borås och Göteborg.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...